Întrebări care ți se vor pune la interviu

Avatar utilizator
NedelcuM
_________________
_________________
Mesaje: 10
Membru din: 20 Ian 2014, 13:54

Întrebări care ți se vor pune la interviu

Mesajde NedelcuM » 25 Mar 2015, 23:24

Ar trebui sa știi ca exista un set de întrebări clasice, care se pun într-o forma sau alta, in cadrul unui interviu. De aceea este bina sa te gândești din timp la răspunsurile pe care le vei da, si mai important sa te gândești la întreaga ta atitudine (plictisit, speriat, înflăcărat ...) pe care o vei avea vizavi de un răspuns sau altul.

Este important sa faci o "repetiție", deoarece de modul cum vor fi recepționate răspunsurile tale depinde in mod direct șansa ta de a obţine postul vizat. Nu încerca să memorezi răspunsurile si nu veni cu răspunsuri bombastice șablon, deoarece răspunsurile vor părea false, fără valoare. De asemenea, nu încerca sa minți sau sa te supraapreciezi, deoarece, chiar daca nu ti-o spun in fata, cei care te intervievează își vor da seama imediat (99%). Astfel, ei își vor pierde atenția, iar tu îți vei pierde orice șansă.


Care sunt punctele tale forte?
La aceasta întrebare enumeră atuurile si experiența pe care le ai - care au directă legătura cu postul pentru care aplici si care te vor ajuta sa-ti îndeplinești sarcinile cu succes.

De ce îți dorești acest job?
Menționează aspectele pe care tu personal le consideri pozitive la jobul vizat, nu fa elogii la modul general.

Care este cea mai mare slăbiciune a ta?
Aici poți aminti (nu prea multe) despre diverse aptitudini care nu sunt in directa legătura cu postul vizat si este bine sa exemplifici cum ai luat atitudine pentru a-ti îmbunătăți respectivele lipsuri.

Care crezi ca sunt calitățile de care ai nevoie pentru acest job?
Pentru a răspunde la acesta întrebare ar trebui ori chiar sa ai experiența in domeniul vizat ori sa faci in prealabil un studiu al diverselor materiale găsite online, in librarii ...etc.

Cum te descurci în situații de stres și presiune?
Caută sa dai un răspuns concret si plauzibil. Nu trebuie sa faci filozofia stresului. În cazul în care nu te descurci prea bine la stres, te poți angaja "solemn" ca vei lua măsuri si urmează sa îți îmbunătățești performanțele din acest domeniu.

Cum poți contribui la succesul afacerii?
Aceasta este șansa ta să te faci remarcat, vorbește despre reușitele tale din trecut şi comparativ cum te-ai putea descurca chiar mai bine cu jobul la care aplici.

Unde te vezi peste cinci ani?
Orice companie își dorește salariați stabili care sa evolueze profesional împreuna cu afacerea. Salariarăți care sa-și facă meseria cu plăcere și dedicație si să fie mulțumiți de postul pe care îl ocupă. Dacă într-adevăr jobul la care aplici este cel visat de tine, cu siguranță vei ști să răspunzi corect la această întrebare.
Nedelcu Marin

___
:mrgreen: Nu putem face lucruri mari, doar lucruri mărunte cu multă dragoste.

Înapoi la “Dezvoltare personală”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron